Néhány olyan kolbász recept, amelyet Te is elkészíthetsz otthon

Disznóvágás után természetes, hogy az ember úgy gondolja, hogy valamilyen finom ételt kellene készíteni a rengeteg kolbászhúsból, ami rendelkezésünkre áll. Ez teljesen természetes: azonban ne gondoljuk azt, hogy olyan könnyű feladat lesz egy finom kolbászt elkészíteni. Ennek az az oka, hogy a legjobb márkák nem fogják megmutatni nekünk, hogy mi a titkos receptjük – senki nem ismeri például a gyulai kolbász receptjét.


Meglepően jó utánzatokat viszont elég sokszor készítenek különféle hentesmesterek, amiknek a receptjeit szívesen osztják meg velünk. Néhány olyan ötletet szeretnénk megosztani olvasóinkkal, amelyek tényleg finomak, és nagyon ismert hazai hírességek.

Gyulai kolbász

A gyulai kolbász a Gyulán található gyárból eredő húskészítmény. Jellegzetessége a finom csípősség, és a különleges utólagos ízbehatás.

Csabai kolbász

A csabai kolbász inkább közelít az átlagoshoz, de azért még eléggé finomnak számít. Nagyon sokan szeretik, és rengetegen úgy vélik, hogy pont ez az átlagosság a legjobb, nincs szükség annyira sok különlegességre.

Pick szalámi

Ez az igazi szalámi recept és ízlehetőség. Magyarország legismertebb és talán legfinomabb kolbász-és szalámi készítménye. A receptje rendkívül titkos, senki nem tudja pontosan, hogy miből és hogyan készül, de az biztos, hogy a legfinomabb ételkészítmények közé tartozik, mely Magyarországon ismert.

Hogyan kell egyénileg ilyen ételeket csinálni?

Ehhez egy levágott disznóra lehet szükségünk, hiszen így jutunk igazán friss húskészítményhez. Ez által lesz igazán ízletes, sokkal jobb, mintha előre elkészített alapanyagokból készítenénk el az ételt.